Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Διακαναλική συνέντευξη


Στην διακαναλική συνέντευξη της 25ης Οκτωβρίου, που έδωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας, Γιώργιος Παπανδρέου, επισήμανε ότι στις εκλογές της μεθεπόμενης Κυριακής οι Έλληνες πρέπει να επιλέξουν «αντί ψήφο διαμαρτυρίας, ψήφο ελπίδας και αλλαγής». Στην διάρκεια του λόγου του επισήμανε πολλές φορές την πρόθεσή του να μην προβεί άμεσα σε εκλογές. Ανάλογα όμως, όπως επισήμανε, τις όποιες συνθήκες υπονομεύουν την προσπάθεια της χώρας να ανταπεξέλθει στην δύσκολη οικονομική κρίση και τα όποια αδιέξοδα, θα εξαναγκαστεί να προσφύγει στις κάλπες. Τόνισε, επίσης ότι δεν προτίθεται να πάρει πρόσθετα οικονομικά μέτρα και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι ευθύνεται για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας. Περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο την κατάσταση της Ελλάδας την περίοδο που ανέλαβε την διακυβέρνησή της λέγοντας ότι πήρε μια βόμβα έτοιμη να σκάσει καθώς και ότι η Ελλάδα βρέθηκε ένα βήμα πριν την χρεωκοπία και κατάρρευση, μη μπορώντας να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Επισήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής και κάλεσε τους πολίτες να πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν. Τόνισε ότι δεν τον ενδιαφέρει το όποιο πολιτικό κόστος και ότι στόχος του είναι να σωθεί η χώρα και ζήτησε την βοήθεια όλων των Ελλήνων.
Από την πλευρά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, σχολιάζοντας την συνέντευξη του Πρωθυπουργού δήλωσε: «Πρώτη φορά ένας πρωθυπουργός βέβαιος για την ήττα του απειλεί τον λαό και εκβιάζει. Του θυμίζω όμως ότι στην δημοκρατία μας όταν έχουμε εκλογές ο λαός στέλνει μηνύματα, δεν δέχεται εκβιασμούς. Υπάρχει και άλλος δρόμος, ο δρόμος της ανάπτυξης.». Ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ σχολίασε ότι το κόμμα είναι έτοιμο για κάθε ενδεχόμενο και ότι το ΠΑΣΟΚ πάει για μια γενική ήττα και ότι ο πρωθυπουργός «προσπαθεί να μετατοπίσει τον άξονα των εκλογών σε ένα ψευτοδίλημμα εκβιαστικό.» Συνέχισε καλώντας τους πολίτες να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική.
Η γ.γ. του ΚΚΕ, κυρία Αλέκα Παπαρήγα, χαρακτήρισε εκβιασμό προς το λαό το δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργός «ή στηρίζετε την πολιτική που ακολουθείται ή έχουμε πιθανότητα εκλογών». Ακόμα επισήμανε ότι «Δεν θα κόψει μισθούς, αλλά θα τα πάρει αλλιώς» αναφερόμενη στην υπόσχεση του πρωθυπουργό ότι δεν θα ληφθούν επιπλέον οικονομικά μέτρα. Τελικά, κάλεσε τον λαό να στηρίξει το ΚΚΕ ψηφίζοντάς το στις εκλογές της 7ης και 14ης Οκτωβρίου, ώστε να χάσουν την δύναμή τους τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Ν.Δ.
Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γεώργιος Καρατζαφέρης δήλωσε ότι άλλη μια διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού να δοθεί και τα ποσοστά των υποψηφίων του κόμματός του θα πάνε σε μονοψήφιο αριθμό. Συνέχισε τονίζοντας ότι η συνέντευξη ήταν επιεικώς κατώτερη των περιστάσεων και τελείωσε τον σχολιασμό του επισημαίνοντας : «Ευτυχώς που το Καστρί είναι κοντά στη Ραφήνα και έτσι φαίνεται ο κ. Καραμανλής να εξασφαλίζει παρτενέρ στο ¨τάβλι των συνταξιούχων¨. Είναι θέμα χρόνου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου